Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Упорядковано використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв на ТЗ

Сьогодні президент України підписав Указ №416/2019, що дозволяє набути чинності постанові КМУ від 22 березня 2017 р. № 176 «Питання використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв на транспортних засобах».

Постановою визначено вичерпний перелік транспортних засобів, на які, за наявності дозволу, виданого уповноваженим органом Міністерства внутрішніх справ України, встановлюються спеціальні звукові та світлові сигнальні пристрої синього, зеленого та червоного кольорів.

Після ліквідації Державтоінспекції питання видачі дозволів довгий час залишалося невирішеним. Тобто, офіційно не існувало органу, який би видавав відповідні дозволи.
Реалізація постанови забезпечить дотримання вимог Конституції України та Закону України «Про дорожній рух» щодо визначення Кабінетом Міністрів України порядку використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв на транспортних засобах.

Уповноважений орган МВС України щодо видачі дозволів на встановлення спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв синього кольору, а також вимоги до видачі таких дозволів будуть визначені нормативним актом МВС.

Детально з текстом постанови КМУ № 176 від 22 березня 2017 р. можна ознайомитися за посиланням


Маємо гарні новини! ??

Протягом трьох років питання використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв не було врегульовано. Вчора президент України підписав Указ №416/2019, завдяки якому набуває чинності постанова КМУ від 22 березня 2017 р. № 176 «Питання використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв на транспортних засобах».

✅ Постановою визначено вичерпний перелік транспортних засобів, на які встановлюються спеціальні звукові та світлові сигнальні пристрої синього, зеленого, червоного кольорів.

Деталі: http://riv.hsc.gov.ua/…/uporyadkovano-vikoristannya-spetsi…/
#СервісніЦентриМВС #МВСУкраїни #VladyslavKryklii

Коментарі