Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Слідчі ГУ ДФС Київщини викрили «конвертцентр» з обігом більше 200 млн. грн.

Слідчими ГУ ДФС у Київській області за участю оперативних співробітників ГУ БКОЗ СБ України під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області, у червні поточного року в ході розслідування кримінального провадження ліквідовано «конвертаційний центр», діяльність якого забезпечувалась рядом осіб, які незаконно надавали «послуги» підприємствам реального сектора економіки, переважно Київської, Запорізької, Дніпропетровської, Хмельницької областей, в ухиленні від сплати податків, шляхом документального оформлення «безтоварних» операцій та незаконного переведення грошових коштів у готівку за певний відсоток.

Обіг коштів «конвертаційного центру» склав понад 200 млн. грн.

У ході проведення 18 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження та використовуваних ними офісних приміщеннях на території м. Дніпра та м. Запоріжжя вилучено документи фінансово-господарської діяльності ФСПД, задіяних у злочинній схемі ухилення від сплати податків, комп’ютерну техніку, зокрема комп’ютер у локальній мережі (сервер), електронні носії інформації, банківські картки, кілька одиниць вогнепальної зброї.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи на встановлення усіх осіб, причетних до вчинення злочину, та забезпечення відшкодування завданих збитків.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі