Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Щорічно на території Київської області на водних об`єктах гине більше сотні людей

Щорічно на території Київської області на водних об`єктах гине більше сотні людей, але в нинішньому році ці показники значно змінились, і, нажаль, не на краще. Так, сьогодні, ця цифра перебільшила кількість в 50 осіб.

Більшість трагічних випадків стається на несанкціонованих місцях для відпочинку на воді. Адже в області лише 62 офіційно визначених місця відпочинку. Основними причинами загибелі на водоймах є порушення елементарних правил поведінки, купання в стані алкогольного сп’яніння, купання у не відведених для цього місцях, заплив на великі відстані та переохолодження.

Саме тому, в суботу, 15 червня, рятувальники Київщини здійснили одночасний обхід улюблених місць відпочинку громадян у всіх районах, аби попередити трагічні випадки. В Обухівському районі, було відвідано узбережжя річки Дніпро, в Українці та пляжі в Обухові, та поблизу. Під час бесід з відпочиваючими співробітники Держслужби з НС застерегли громадян, що не варто перегріватись на сонці, оскільки висока температура негативно впливає на організм. Також працівники ДСНС наголосили на тому, що не менш небезпечним є вживання спиртних напоїв при відпочинку біля водоймищ. Через негативний вплив алкоголю людина не здатна контролювати рухи та швидко орієнтуватися, особливо перебуваючи у воді.

Фахівці ДСНС звернули особливу увагу на відпочивальників які перебували з дітьми, наголосивши не залишати малечу без нагляду та постійно навчати правилам безпеки життєдіяльності.

Під час профілактичного рейду рятувальники роздали місцевим жителям інформаційні листівки з основними правилами безпеки та алгоритмом дій при рятуванні життя потопаючим.

Але, нажаль, вже ввечері 15-го у с. Халеп’я потонув чоловік 1972 р.н.

Обухівський РС ГУ ДСНС України у Київській області

Коментарі