Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Школярам – про «Мою професію» та «Платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри»

Щороку перед випускниками шкіл постає нелегке завдання – правильно обрати майбутню професію. Врахувати потрібно багато чинників: і щоб професія була до душі, і щоб відповідала особистим здібностям та нахилам, і щоб користувалася попитом на ринку праці в найближчі декілька років. Щоб допомогти школярам у вирішенні такого складного питання, фахівці Обухівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості постійно проводять різноманітні профорієнтаційні заходи: інтерактивні уроки, професіографічні екскурсії, ярмарки професій, виїзні профорієнтаційнізаходи та ін.

22 травня 2019 року з метою ознайомлення з новими онлайн-ресурсами служби зайнятості для учнів 9 та 10 класу НВК «Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 імені А.С.Малишка» м. Обухова було проведено профінформаційний захід, на якому фахівці з профорієнтації Наталія Дудар та Каріна Сільченкова презентували діагностичний комплекс «Моя професія: консультаційна мережа» та «Платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри ДСЗ». Старшокласники ознайомились з можливостями та перевагами даних сервісів. Відтепер система профорієнтаційного діагностування стала загальнодоступною: усі бажаючі мають можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації дистанційно у он-лайн форматі. Після заходу шестеро бажаючих пройшли тестування в центрі зайнятості та отримали консультації фахівців щодо вибору майбутньої професії.

Старшокласникам також було проведено екскурсію, під час якої вони ознайомились з роботою просторових секторів центру зайнятості, послугами служби зайнятості, скористались інформаційними матеріалами з описами професій, отримали інформацію про попит на професії на ринку праціОбухівщини за допомогою «Барометра професій», рівень необхідної освіти та перспективи працевлаштування. Про правові аспекти праці неповнолітніх та основи трудового законодавства проінформував школярів юрисконсульт Андрій Наруцький. Він відповів на всі запитання старшокласників, особливо підлітків цікавили питання працевлаштування під час літніх канікул.

Сподіваємось, проведення подібних заходів та проходження профорієнтаційного тестування допоможе школярам у виборі майбутньої фаху. Треба пам’ятати, що зайва година часу, витрачена на усвідомлення професійних вподобань, допоможе заощадити не тільки даремно витрачені кошти батьків на навчання, а й роки марних зусиль у «пошуку професії до душі» в майбутньому!

Коментарі