Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Ігор Орленко: Мільйонери Київщини задекларували дохід на 3,6 млрд. грн.

За результатами цьогорічної кампанії декларування доходів, отриманих у 2018 році, 457 декларацій подано громадянами-мільйонерами, які зареєстровані у Київській області. За інформацією заступника начальника ГУ ДФС Ігоря Орленка, у своїх деклараціях вони вказали дохід на загальну суму в 3,6 млрд. грн. або 74% задекларованої по регіону. З цієї суми до бюджету надійде 80,8 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 17,1 млн. грн. військового збору. Як повідомив Орленко, питому вагу – 41 % – складають доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна у сумі 1 мільярд гривень, зазначений у 132 деклараціях.

Окремо заступник начальника підкреслив, що в органах фіскальної служби Київської області зареєстрована чимала кількість відомих людей, які отримали досить значимі статки у 2018 році. Серед них – популярні артисти, співаки, відомі спортсмени, тощо.

«Здавалося б, саме такі люди повинні бути взірцем для решти співгромадян країни, зокрема, у виконанні свого конституційного обов’язку щодо декларування отриманих доходів та виявлення патріотичного ставлення до країни, яка їх зростила, дала можливості стати відомими, є батьківщиною для них та їхніх дітей».

Піклуючись про добробут власних сімей, знані у країні люди мають вболівати й за покращення соціального стану населених пунктів, де проживають вони та зростають їхні діти, – адже податок на доходи фізичних осіб, сплачений за результатами річного декларування, наповнює місцеві бюджети та є джерелом фінансування соціально-економічних програм, що втілюються у інфраструктурі міст та сіл, а військовий збір спрямовується на покращення обороноздатності країни, укріплення й технічне переоснащення Збройних Сил.

«Тому я закликаю знаних краян, які ще не встигли подати декларацію про майновий стан та доходи за 2018 рік у визначений термін: зробіть це невідкладно – будьте взірцем для молодого покоління українців та власним прикладом продемонструйте свідоме ставлення до сплати податків, виконайте свій громадянський обов’язок, як це роблять ваші колеги в усіх високоцивілізованих країнах світу, де сплачувати податки є престижним», – говорить Ігор Орленко.

Встановлений термін для подання податкової декларації про майновий стан і доходи завершився 02 травня 2019 року. За несвоєчасне подання декларації Податковим Кодексом передбачено накладення штрафу у розмірі 170 грн. та вжиття контрольно-перевірочних заходів.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі