Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Чи дозволяється встановлення індивідуальних пільгових ставок місцевих податків та зборів або звільнення від них окремих юридичних та фізичних осіб?

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє платників податків, що відповідно до норм Податкового кодексу України, сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів.

При прийнятті рішення про встановлення місцевих податків та зборів обов’язково визначаються об’єкт оподаткування, платник податків і зборів, розмір ставки, податковий період та інші обов’язкові елементи, визначенні статтею 7 Податкового Кодексу з дотриманням критеріїв, встановлених розділом XII Податкового Кодексу для відповідного місцевого податку чи збору.

При цьому нормами Податкового Кодексу встановлено, що сільським, селищним, міським радам та радам об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, не дозволяється встановлювати індивідуальні пільгові ставки місцевих податків та зборів для окремих юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців і фізичних осіб або звільняти їх від сплати таких податків та зборів – п.п.12.3.7 п.12.3. ст.12 Податкового Кодексу.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі