Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

День пам’яті та примирення і 74-а річниця Перемоги у Другій світовій війні

8 та 9 травня 2019 року обухівська громада відзначала День пам’яті та примирення і 74-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

У центральній частині міста біля Меморіалу Слави відбувся мітинг-реквієм з хвилиною мовчання, були покладені квіти до пам’ятних місць, відбулася поминальна літія за загиблими у Другій світовій війні за участю благочинного Обухівського району Православної церкви України о.Костянтина Мадзяновського.

До слова було запрошено Обухівського міського голову Олександра Левченка, який промовив слова вдячності всім живим й загиблим воїнам, які дали нам можливість сьогодні жити й будувати сучасну незалежну державу. Вітаючи усіх із Днем Перемоги, міський голова побажав міцного здоров’я і довголіття, добра і радості, оптимізму і непохитної віри у те, що завтрашній день буде світлішим і щасливішим.

В цей пам’ятний день на мітинг вшанувати пам’ять загиблих воїнів-земляків завітали районний військовий комісар – підполковник Міщенко Сергій Миколайович, громадська діячка, Почесна громадянка нашого міста Людмила Миколаївна Журавель, які від щирого серця побажали всім присутнім миру й незламної віри у світле майбутнє нашої держави й подякували усім загиблим, що ми, нащадки сьогодення, маємо можливість жити й будувати нашу європейську Україну.

Зі словами шани й пам’яті про ті трагічні дні до всіх звернувся у своїх віршах ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій Василь Михайлович Смілянський.

З вітальним словом до випускників навчально-виховного об`єднання Центр військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки звернувся міський голова Олександр Левченко. Учасники Центру для всіх присутніх продемонстрували чудову підготовку, а одним з головних моментів показових виступів була церемонія прийняття присяги випускниками Центру. Всіх випускників благословив благочинний Обухівського району Православної церкви України о.Костянтин Мадзяновський
На площі у центральній частині міста для ветеранів, військовослужбовців, родин загиблих воїнів, жителів міста лунали тематичні пісні, виступали творчі артисти й кращі танцювальні колективи міста — зразковий дитячий танцювальний колектив “Водограй”, театр танцю “TRIUMF OF THE DANCE”, вокальні ансамблі “Акорд”, “Березіль”, “Родина” Обухівського міського будинку культури. Радували слухачів своїми тематичними піснями хор “Оксамит”, ансамбль української пісні “Горлиця” й прекрасні співаки-артисти Юрій Побігай, В’ячеслав Прийма, Тетяна Зінченко, Олена Максимова, Ілона Савінська, Чепурна Марія й неймовірні дуети Надії й Тетяни Литовченко, Краєвої Світлани та Готко Оксани.

Довічна вдячність від усіх поколінь мільйонам наших співвітчизників, які загинули у Другій світовій війні, захищаючи майбутнє, в ім`я життя на землі!

Коментарі