Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Професіографічна екскурсія на ПП «Обухівміськторресурси»

19 квітня 2019 року Обухівською міськрайонною філією Київського ОЦЗ організовано для 20 семикласників загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 міста Обухова професіографічну екскурсію на ПП «Обухівміськвторресурси». Її мета – донести до школярів інформацію про необхідність сортування побутового сміття вдома та в школі за різними видами (скло, пластик, макулатура, поліетилен), сприяючи цим зменшенню забруднення навколишнього середовища, а також ознайомити з професіями, затребуваними у галузі переробки вторсировини.

Екскурсію по підприємству проводила начальник відділу кадрів Галина Стеценко, яка ознайомила учнів з історією створення та розвитку ПП «Обухівміськвторресурси», розповіла про необхідність кожної людини відповідально ставитись до охорони навколишнього середовища. Школярі мали змогу побачити, як сортують сміття, дізнатися, що метал, пластик і папір є цінними матеріалами, які можуть повторно використовуватись як початкова сировина при виробництві. На «Обухівміськвторресурсах» ще виготовляють з макулатури гофрокартон, який іде на нові ящики для пакування товарів, виробляють обгортковий папір, будівельні цвяхи.

Учні дізналися, що на підприємстві працюють майже триста працівників. З них більшість – це сортувальники вторсировини, пресувальники відходів, оператори виробничих ліній, водії навантажувачів та вантажних автомобілів, трактористи, екскаваторники, електромонтери, електрогазозварники, налагоджувальними обладнання, механіки, слюсарі, токарі, охоронники, вантажники.

Проведена професіографічна екскурсія надала школярам багато корисної інформації для роздумів. Сподіваємось, вона змусила їх не тільки задуматися над тим, яку професію обрати, щоб і високу заробітну плату мати, і приносити користь суспільству.

Коментарі