Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Відповідальність за неподання/несвоєчасне подання декларації про майновий стан і доходи громадян

Обухівське управління ГУ ДФС у Київській області повідомляє, що відповідно до ст. 164 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 № 8073-Х, неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, – тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51,0грн. – 136,0грн.).
Дії, передбачені част.1 цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85,0грн.-136,0грн.).

У разі визначення податкових зобов’язань за результатами контрольно-перевірочних заходів, платнику податків крім сум податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб і військового збору нарахуються штрафні санкції у розмірі 25% суми занижених податкових зобов’язань. При повторному протягом 1095 днів визначенні контролюючим органом суми податкових зобов’язань з цих податків на платника податків накладеться штраф у розмірі 50 % суми нарахованого податкового зобов’язання.

Начальник Обухівського управління
ГУ ДФС у Київській області                                                    Є. БЕРЕЗОВИЙ

Коментарі