Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Дії суб’єкта господарювання у разі втрати КОРО

Головне управління ДФС у Київській області інформує, що відповідно до гл. 4 розд. II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 547) використання книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО), зареєстрованої на господарську одиницю або на реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО), передбачає, зокрема, наявність КОРО в господарській одиниці, на яку ця книга зареєстрована, або на місці проведення розрахунків.

У разі втрати розрахункової книжки суб’єкт господарювання зобов’язаний повідомити контролюючий орган за місцем реєстрації КОРО не пізніше двох робочих днів з дня втрати –абз.2 п. 10 гл.2 розд.III Порядку №547.

За заявою суб’єкта господарювання здійснюєтьсяскасування КОРО на РРО, зокрема, у разі викрадення, втрати, прийняття розпорядчого документа про те, що у випадку виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту належного підключення резервного РРО або включення електроенергії, непридатності для використання тощо (абз.1 п. 1 гл. 3 розд. II Порядку № 547).

Нормами п. 3 гл.3 розд. II Порядку № 547 встановлено, що заяву про скасування КОРО суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем реєстрації КОРО не пізніше двох робочих днів з дня виникнення підстави для скасування.
У разі викрадення КОРО разом із заявою про скасування КОРО суб’єкт господарювання надає до контролюючого органу копію відповідного документа органу поліції.
Скасування реєстрації КОРО проводить посадова особа контролюючого органу шляхом внесення даних до інформаційної системи ДФСне пізніше наступного робочого дня з дня отримання заяви про скасування КОРО.

У разі скасування реєстрації КОРО на господарську одиницю посадова особа контролюючого органу здійснює запис на титульній сторінці КОРО (у разі її наявності) щодо скасування реєстрації, який засвідчує своїм підписом та печаткою контролюючого органу.

Скасування реєстрації розрахункової книжки здійснюється за такою самою процедурою, що й скасування реєстрації КОРО.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі