Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Запрошуємо землекористувачів Київщини на звірку!

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що облік фізичних осіб – платників податку і нарахування відповідних сум проводяться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки щороку до 1 травня.

Відповідно до п.286.5 ст.286 ПКУ, платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо:
– розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності та/або користуванні платника податку;
– права на користування пільгою із сплати податку;
– розміру ставки податку;
– нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, користування пільгою, контролюючий орган за місцем знаходження земельної ділянки проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Запрошуємо громадян, які є землекористувачами на Київщині, звертатись до Центрів обслуговування платників ГУ ДФС у Київській області для проведення звірки даних, на підставі яких фіскальні органи нараховуватимуть податкові зобов’язання з плати за землю.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі