До уваги учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності!

Одним з найважливіших напрямів діяльності Мінсоцполітики залишається реалізація програм соціального захисту учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності, зокрема психологічної реабілітації та санаторно –курортного лікування.

З метою покращення якості санаторно-курортних послуг та прискорення процедури отримання путівок Кабмін вніс зміни до постанови КМУ «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» № 200 від 31 березня 2015 року.

Закупівля санаторно – курортних послуг (путівок) для постраждалих учасників Революції Гідності та учасників антитерористичної операції здійснюється через безготівкове перерахування коштів санаторно – курортним закладам за наданні послуги на підставі трьохсторонньої угоди.

Прийняті зміни дають можливість учаснику АТО та постраждалому учаснику Революції Гідності самостійно обрати заклад санаторно-курортного лікування залежно від власних вподобань та пріоритетів.

При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначається щороку Мінсоцполітикою за погодженням з Мінфіном.

Для отримання санаторно –курортної путівки необхідно:

– стати на облік у управління соціального захисту за місцем реєстрації;

– подати наступні документи:
1. Заяву.
2. Медичну довідку за формою 070/о.
3. Пільгове посвідчення (учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, постраждалого учасника Революції Гідності).
4. Документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районні її проведення.

За більш детальною інформацією стосовно отримання послуг з санаторно – курортного лікування необхідно звертатись до управління соціального захисту населення за адресою: м. Обухів, вул. Каштанова, 13 корп. 1 каб. № 2 або за тел. 6-42-30.


ПСИХОЛОГІЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ УЧАСНИКІВ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ ТА ПОСТРАЖДАЛИЙ УЧАСНИКІВ РЕВОЛОЦІЇ ГІДНОСТІ

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. № 1057 затверджено «Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції».

Послуги із психологічної реабілітації надаються раз на рік за місцем проживання або в умовах стаціонару короткостроково, періодично чи довгостроково та визначаються індивідуально для кожного отримувача послуг з урахуванням його потреб.

Для отримання послуг учасник АТО чи постраждалий учасник Революції Гідності звертається із заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або проживання і обирає суб’єкта надання послуг з їх переліку, дату проведення реабілітації. Після надходження від обраного реабілітаційного закладу письмового підтвердження щодо готовності надання послуг із психологічної реабілітації та узгодження дати початку її проведення, управління укладає договір із обраним закладом та учасником антитерористичної операції чи постраждалим учасником Революції Гідності у трьох примірниках.

До заяви на психологічну реабілітацію учасник антитерористичної операції АТО чи постраждалий учасник Революції Гідності додає копії та пред’являє оригінали таких документів:
– паспорт;
– посвідчення учасника бойових дій, або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;
– документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення.

Метою психологічної реабілітації є: збереження або відновлення фізичного та психологічного здоров’я, зниження частоти та тяжкості наслідків перенесених бойових психічних травм у формі гострих стресових реакцій, запобігання інвалідності, профілактика агресивної та саморуйнівної поведінки, відновлення порушених (втрачених) психічних функцій до оптимального рівня їх вираженості.

Послуги з психологічної реабілітації надаються окремо або в комплексі з іншими оздоровчими, фізкультурно-спортивними, санаторно-курортними, медико-психологічними та соціальними послугами.

Строки надання послуг із психологічної реабілітації визначаються індивідуально для кожного отримувача послуг з урахуванням його потреб, узгоджуються з отримувачем послуг або його законним представником після комплексного визначення індивідуальних потреб і зазначаються в індивідуальному плані.

У разі проходження психологічної реабілітації у стаціонарних умовах тривалість курсу не перевищує 18 днів.

За більш детальною інформацією стосовно отримання послуг з психологічної реабілітації необхідно звертатись до управління соціального захисту населення за адресою: м. Обухів, вул. Каштанова, 13 корп. 1 каб. № 2 або за тел. 6-42-30.

Коментарі