Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

РІВНЯННЯ З ТРЬОМА НЕВІДОМИМИ

Саме так можна назвати формулу вибору професії та три її складові «Хочу», «Можу», «Треба» для школярів. Щоб допомогти дев’ятикласникам розібратися в цьому нелегкому питанні, профконсультантом Обухівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості Наталією Дудар проведено перший профорієнтаційний урок із циклу інтерактивних уроків на тему «Формула вибору професії. Складова «Хочу» для учнів 9-А класу НВК «Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням української мови та літератури ім. А.С.Малишка» міста Обухова.

Підлітки уважно слухали міні-лекцію, ознайомилися з формулою вибору професії «Хочу-Можу-Треба», детально розібрали та обговорили її першу складову «Хочу». Учні розповідали про свої інтереси та хобі під час вправи «Мої вподобання», активно обговорювали різницю між пасивним та активним інтересом, чим відрізняється інтерес від схильностей та нахилів. Дев’ятикласники з цікавістю пройшли тестування за методикою ДДО Є.О.Клімова та визначили, в якій групі професій робити свій майбутній професійний вибір. Під час інтерактивної вправи «Групи професій» школярі мали змогу самостійно розширити перелік професій кожної з п’яти груп: «людини-людина», «людина-техніка», «людина-природа», «людина-знакова система», «людина-художній образ».

На закінчення заходу підлітки зробили висновок: розв’язати рівняння з трьома невідомими треба таким чином, щоб обрана професія відповідала не тільки інтересам, схильностям та здібностям, а й була затребувана на сучасному ринку праці.

Відділ організації профорієнтації КОЦЗ

Коментарі