Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

22 січня 2019 року Україна відзначає 100-річчя з дня проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки

Щорічно 22 січня – у день проголошення в 1919 році Акта злуки УНР та ЗУНР – відзначається День Соборності України. Цього року виповнюється 100-річчя цієї знаменної події.

Проголошення Соборності УНР та ЗУНР стало історичним актом об’єднання українських земель у єдину, неподільну державу, основоположною подією для новітнього українського державотворення. Акт злуки увінчав прагнення українців, століттями розділених і поневолених різними імперіями, жити у своїй єдиній європейській державі.

Сьогодні в районі операції об’єднаних сил наші воїни так само, як колись їхні прадіди 100 років тому, відстоюють незалежність та соборність України. Нам, нащадкам славних визвольних змагань, важливо зробити правильні висновки з помилок минулого – відсутність національної єдності та досвіду на початку XX століття призвела до втрати української державності.

Вкрай важливо у 2019 році, коли відбуватимуться дуже вагомі суспільні процеси та події – становлення Православної Церкви України, президентські та парламентські вибори, не дати країні-агресору та її «п’ятій колоні» всередині держави дестабілізувати ситуацію, протиставити одних громадян іншим.

У День Соборності України важливо пам’ятати про те, що Крим та тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей – це Україна і на їхніх землях обов’язково буде відновлено український суверенітет.

Ми не маємо права забути імена усіх загиблих борців за незалежність нашої країни під час Майдану та Революції Гідності.

22 січня – п’яті роковини загибелі активістів Євромайдану, Героїв Небесної Сотні – Сергія Нігояна та Михайла Жизневського.

Перед нами, українцями стоять надважливі завдання збереження духовної цілісності, самоідентифікації та гідного позиціонування себе у системі міжнародних відносин.

Нехай День Соборності та Свободи України назавжди буде джерелом надії на наше краще майбуття, і ця надія живиться із споконвічної героїки визвольних змагань нашого народу.

В єдності – наша сила! Слава Україні та її народові!

Коментарі