Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Податківці Київщини у 2018 році розпочали 8 кримінальних проваджень у митній сфері

У напрямку протидії кримінальним правопорушенням у митній сфері
з початку 2018 року за матеріалами оперативних працівників розпочато
8 кримінальних проваджень, у т.ч. 6 – за ч. 3 ст. 212 КК України.

У 2018 році слідчі закінчили 2 кримінальні провадження даної категорії та направили до суду за ч. 4 ст. 212 КК України, у зв’язку з повним погашенням завданих державі збитків на суму понад 1,9 млн. гривень.

Припинено діяльність 2 «центрів мінімізації митних платежів», в ході відпрацювання якого встановлено 12 суб’єктів господарської діяльності -вигодонабувачів, щодо яких ініційовано документальні перевірки.

До митних органів направлено 44 запити про перевірку правильності визначення митної вартості товарів, за результатами розгляду яких суму митних платежів додатково збільшено на 27,9 млн. гривень.

До митних органів направлено 29 орієнтувань та проведено 29 митних оглядів. За їхніми результатами складено 66 протоколів про порушення митних правил на суму 78,1 млн. гривень.

За результатами направлених оперативними працівниками до підрозділів аудиту відомостей щодо порушень митного законодавства при здійсненні імпорту товарів по заниженій митній вартості та формуванні штучного податкового кредиту, проведено документальну перевірку, з наступним донарахуванням 16,1 млн. гривень.

У рамках досудового розслідування кримінальних проваджень накладено арешт на товарно-матеріальні цінності загальною вартістю 162,6 млн. гривень (з них 89,4 млн. грн. накладено арешт на суми ліміту ПДВ по 11 СГД, з яких – 6 суб’єкти ЗЕД).

ГУ ДФС у Київській області