Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

З початку року податківці Київської області ліквідували 6 «конвертцентрів»

У поточному році працівниками податкової міліції ГУ ДФС у Київській області в ході проведених заходів ліквідовано 6 «конвертаційних центрів», через які проконвертовано 1 млрд. 514 млн. грн. При цьому, ймовірні втрати бюджету складають257 млн. гривень. Накладено арешт на грошові кошти на суму 2,8 млн. гривень.

У ході відпрацювання викритих «конвертаційних центрів» встановлено 74 суб’єктів господарської діяльності-вигодонабувачів. Стосовно 21 з них ініційовано проведення документальних перевірок У результаті трьох проведених перевірок донараховано та сплачено до бюджету 1,4 млн. грн. Щодо решти збирається необхідна доказова база для проведення позапланових документальних перевірок, донарахувань та стягнення завданих державі збитків.

У поточному році оперативними підрозділами ініційовано проведення 175 перевірок суб’єктів господарської діяльності-вигодонабувачів «конвертаційних центрів», викритих у минулих роках. Наразі проведено 30 перевірок, за результатами яких донараховано 13,7 млн. грн., стягнуто – 7,2 млн. гривень.

Протягом поточного року викрито 308 фіктивних підприємств, які внесено до АІС СФП, з ймовірними втратами бюджету 79,8 млн. гривень. У 26 викритих ФСПД анульовано свідоцтво платника ПДВ (9,8% від кількості викритих). Стосовно 1 ФСПД складено акт, яким не підтверджено реальність здійснення господарських операцій. За результатами проведених перевірок СГД-вигодонабувачів ФСПД, які не входили до складу «конвертаційних центрів» до бюджету донараховано 7,8 млн. грн., стягнуто ( з викритих у минулих роках) – 4,2 млн. гривень.

ГУ ДФС у Київській області