Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

У митній сфері з початку року податківці Київщини розпочали 8 кримінальних проваджень

В напрямку протидії кримінальним правопорушенням у митній сфері з початку року за матеріалами оперативних працівників розпочато 8 кримінальних проваджень, в т.ч. 6 – за ч. 3 ст. 212 КК України.

У поточному році слідчими закінчено 2 кримінальних провадження даної категорії та направлено до суду за ч. 4 ст. 212 КК України, у зв’язку з повним погашенням завданих державі збитків на суму понад 1,9 млн. гривень.

Припинено діяльність 2 «центрів мінімізації митних платежів», в ході відпрацювання яких, встановлено 12 СГД-вигодонабувачів, стосовно яких ініційовано проведення 6 документальних перевірок.

До митних органів направлено 33 запити щодо перевірки правильності визначення митної вартості товарів за результатами розгляду яких суму митних платежів додатково збільшено на 4 млн. 619 тис. гривень.

До митних органів направлено 19 орієнтувань та проведено 19 митних оглядів, за результатами яких складено 65 протоколів про порушення митних правил на суму 73,7 млн. гривень.

За результатами направлених оперативними працівниками до підрозділів аудиту відомостей щодо порушень митного законодавства при здійсненні імпорту товарів по заниженій митній вартості та формування штучного податкового кредиту, проведено документальну перевірку, за результатами якої донараховано 16,1 млн. гривень.

В рамках досудового розслідування кримінальних проваджень накладено арешт на ТМЦ загальною вартістю 157,6 млн. гривень (з них 89,4 млн. грн. накладено арешт на суми ліміту ПДВ по 11 СГД, з яких – 6 суб’єкти зовнішньо-економічної діяльності).

ГУ ДФС у Київській області