Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Школярі Роменщини та Недригайлівщини відвідали ПрАТ “Київський картонно-паперовий комбінат” та дізналися, як сміття, котре вони віднедавна сортують, отримує друге життя

30 жовтня у рамках проекту «Eco-clean 2», керівником якого є Мурич Вікторія, на ПрАТ “Київський картонно-паперовий комбінат” у м. Обухові завітали діти Роменщини та Недригайлівщини із Сумської області. Учні вже другий рік поспіль є учасниками екологічного проекту, в рамках якого пройшли ряд семінарів щодо культури поводження з відходами та сортування сміття. Нещодавно у школах Сумщини були встановлені баки для роздільного збору ТПВ, зокрема для ПЕТ-пляшок. Макулатуру та батарейки діти збирають вже давно. Тож дана екскурсія мала на меті вмотивувати учнів сортувати сміття та показати, які корисні речі можна отримати після вторинної переробки сировини.

Саме з цією метою й було здійснено візит на ПрАТ “Київський картонно-паперовий комбінат” у м. Обухові, який є одним з найбільших підприємств Європи з випуску картонно-паперової продукції. Потужність з переробки становить понад 1500 т. на добу. Тут, як відомо, друге життя отримує зібрана макулатура, перетворюючись на паперові рушнички, серветки, пакувальні вироби, туалетний папір.

Дуже прикро, що для роботи підприємству не вистачає сировини, тому змушені закуповувати відпрацьований матеріал за кордоном. Причина досить банальна – українці не вміють сортувати сміття. Саме з метою виховання екологічної свідомості шкільноти відбулась екскурсія до сміттєпереробного заводу за підтримки ГО “Новий світ” та Управління молоді та спорту Сумської ОДА.

Щоб змотивувати дітлахів із Сумщини й надалі грамотно поводитися зі сміттям, на виробництві їм презентували кілька видів власної продукції. Представники підприємства не лише провели екскурсію, а й приємно здивували подаруночками із товарів, котрі виробляють. Дітлахів на додачу потішили солодощами.
«Як на мене, дана екскурсія є найкращим мотиватором сортувати сміття, адже коли на власні очі бачиш, як звичайна макулатура перетворюються на корисні речі, ще більше хочеться сортувати відходи, зберігаючи тим самим навколишнє середовища.» – зауважила Вікторі Мурич.

Організатори проекту щиро вдячні керівництву й працівникам заводу за гостинний прийом, проведену екскурсію та подарунки.