Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Реєстрація осіб платниками податку на додану вартість

Головне управління ДФС у Київській області інформує, що п.181.1 ст.181 Податкового Кодексу передбачає, що у разі якщо загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню згідно з цим розділом, у тому числі з використанням локальної або глобальної комп’ютерної мережі, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 1,0 млн.грн. (без урахування податку на додану вартість), така особа зобов’язана зареєструватися як платник податку у контролюючому органі за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) з дотриманням вимог, передбачених ст.183 ПКУ, крім особи, яка є платником єдиного податку першої – третьої групи.

При цьому якщо особи, які не зареєстровані платниками податку, ввозять на митну територію України товари в обсягах, що підлягають оподаткуванню згідно із законом, такі особи сплачують податок під час митного оформлення товарів без реєстрації платниками такого податку.

Добровільно зареєструватися платниками податку на додану вартість можуть особи, які відповідно до п.181.1 ст.181 ПКУ не є платниками податку у зв’язку з тим, що обсяги оподатковуваних операцій відсутні, або є меншими від встановленої зазначеною статтею суми. У такому випадку реєстрація платником ПДВ здійснюється за заявою.

ГУ ДФС у Київській області