Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ, ЯКІ ПЕРЕСЕЛИЛИСЯ З ДОНЕЦЬКОЇ І ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ ТА АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ І М. СЕВАСТОПОЛЬ

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ ДОНЕЦЬКОЇ ТА ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ

У випадку та порядку, визначених Законом України «Про боротьбу з тероризмом», Антитерористичним центром при Службі безпеки України та його органами забезпечується організація та проведення тимчасових антитерористичних операцій. Вимоги учасників антитерористичної операції є обов’язковими для громадян та посадових осіб.

На території, де проводиться тимчасова антитерористична операція, існують певні труднощі з доставкою коштів для виплати пенсій.

Пенсійний фонд України тримає на постійному контролі питання фінансування пенсійних виплат в регіонах України, які на сьогодні зазнають збройної агресії.

Відновлення фінансування виплат на територіях, які переходять під контроль української влади, відбувається в найкоротші терміни.

У разі переселення в інший регіон України:
– Для продовження виплати пенсії після переїзду необхідно звернутись до управління Пенсійного фонду України у районах, містах, а також об’єднаних управлінь, де пенсіонер фактично перебуває (проживає).
– Надати заяву про запит пенсійної справи та довідку про взяття на облік особи, яка переміщена з тимчасово окупованої території України, району проведення антитерористичної операції чи населеного пункту, розташованого на лінії зіткнення, видану відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про облік внутрішньо переміщених осіб» від 01 жовтня 2014 № 509. Довідка видається структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад. У довідці має бути відмітка про реєстрацію місця проживання, проставлена територіальними підрозділами Державної міграційної служби України.
– До заяви додаються копії документів, що посвідчують особу пенсіонера (паспорту та пенсійного посвідчення).
– Органом Фонду формується запит на електронну пенсійну справу.
– За даними електронної пенсійної справи виплата пенсії провадиться з місяця, наступного за місяцем припинення її виплати за попереднім місцем проживання.
– Пенсію за місцем фактичного перебування (проживання) можливо отримати через підприємство поштового зв’язку або через обрану банківську установу, з яким органом Фонду укладено відповідний договір.

У разі повторної зміни місця перебування (проживання), в тому числі при поверненні до місця постійного проживання (реєстрації) в Донецьку або Луганську області, виплата пенсії буде продовжена за новою адресою у вищезазначеному порядку.

Виплата пенсії за новим місцем проживання буде провадитись невідкладно.

Після надходження пенсійної справи та атестату буде проведена доплата пенсії за період до місяця взяття на облік, якщо згідно з атестатом виплату пенсії, на яку пенсіонер має право, не було виплачено за попереднім місцем проживання.