Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Отримайте електронне пенсійне посвідчення – відчуйте переваги

Сучасним пенсіонерам – сучасні послуги

Електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) – це сучасний технологічний багатофункціональний інструмент

Документ поєднує в собі одночасно функції звичного для нас пенсійного посвідчення та банківської платіжної картки, що забезпечує чимало переваг для його власника.

За його допомогою можна не лише отримати пенсію, а й, наприклад, просто і швидко сплатити за комунальні послуги через інтернет, розрахуватись за покупку в магазині та мати доступ до безлічі інших онлайн-послуг. І, безумовно, пенсійне посвідчення нового зразка надає право власникові користуватися всіма пільгами, які належать йому як пенсіонерові.

Крім того, це надійний ключ для повноцінного користування всіма державними електронними сервісами. ЕПП містить електронний цифровий підпис, за допомогою якого людина фактично дистанційно підтверджує особу і може подавати заяви та запити до органів Пенсійного фонду України, не відвідуючи їх особисто, а виключно через мережу інтернет.

Зокрема, особа може отримати доступ до власної пенсійної справи, даних про стаж та заробітну плату, користуватися іншими онлайн-сервісами.

Як отримати електронне пенсійне посвідчення

Щоб отримати модернізований пенсійний документ, зверніться до Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку та подайте заяву на виготовлення посвідчення, долучивши такі документи: паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та фотокартку розміром 30*25 мм.

Пенсійне посвідчення виготовляється на ім’я особи, якій призначено пенсію. У разі, якщо пенсія призначена неповнолітній або недієздатній особі чи особі, цивільна дієздатність якої обмежена, у посвідченні додатково зазначаються прізвище, ім’я та по батькові законного представника.

Електронне пенсійне посвідчення видається банком, в якому відкритий рахунок для виплати пенсій та виготовляється безкоштовно. Саме банк визначається з технічною спроможністю випуску електронних посвідчень. З цього ж питання Пенсійним фондом України ведеться робота щодо укладення з банками відповідних договорів. Наразі уповноваженим банком, який здійснює емісію електронного пенсійного посвідчення, є лише АТ «ОЩАДБАНК».

Терміни дії

Пенсійне посвідчення використовуватимуть як платіжну картку до кінця строку її дії (але не більше трьох років), у тому числі у разі закінчення терміну призначення пенсії.

У разі продовження строку призначення пенсії, встановлення інвалідності або продовження її на новий термін, виготовлятимуть нове електронне пенсійне посвідчення.

Щодо терміну виготовлення електронного пенсійного посвідчення, то банк зобов’язаний буде його виготовити протягом 30 робочих днів від дня прийняття заяви від одержувача пенсії територіальним органом Пенсійного фонду.