Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

З початку року платники Київської області перерахували 5,4 млрд. грн. єдиного соціального внеску

За повідомленням в.о. начальника ГУ ДФС у Київській області Олексія Кавиліна, надходження зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за січень-серпень 2018 року складають 5,4 млрд. грн. При цьому, за наданою ним інформацією, цей показник майже на 50% перевищує суму, що надійшла минулоріч. Так, на соціальні потреби регіону платники Київщини перерахували на 1,8 мільярда гривень більше, аніж у відповідному періоді попереднього року.

Слід зазначити, що внесеними змінами до Закону України № 2464-VI встановлено нові строки сплати єдиного внеску для фізичних осіб – підприємців, які застосовують загальну систему оподаткування, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

Зокрема, з початку року вказані фізичні особи зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок. До внесення цих змін вищеперераховані платники сплачували єдиний внесок один раз на рік.

У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску, до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом України № 2464-VI, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

ГУ ДФС у Київській області