Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Школярі Обухівщини обирали майбутню професію

 

Правильно обрати професію – справа нелегка. Молодій людині, перед котрою стоїть таке завдання, необхідно визначитись в усій гамі різноманітного та багатогранного світу професій, зрозуміти їхній зміст, зуміти реально оцінити свої можливості та здібності. Націлити випускників на свідомий професійний вибір, закцентувати їхню увагу на найбільш актуальних професіях – такою є мета профорієнтаційних заходів, які систематично проводяться фахівцями Обухівського міськрайонного центру зайнятості спільно з відділом освіти Обухівської районної державної адміністрації та управлінням освіти виконавчого комітету Обухівської міської ради.

20 вересня 2018 року в приміщенні Обухівського районного центру культури та дозвілля відбувся Ярмарок професій. Презентувати свої освітні програми до м.Обухова прибули більше двадцяти вищих та професійно-технічних навчальних закладів Київщини. На Ярмарок завітали більше дев’ятисот старшокласників з 22 загальноосвітніх шкіл міста та району, у тому числі 298 школярів з сільських шкіл.

Поспілкувавшись безпосередньо із представниками навчальних закладів, школярі отримали інформацію про специфіку навчання, умови вступу, проходження практики та подальшого працевлаштування. Презентували свої навчальні заклади представники Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Європейського університету, Інституту спецзв’язку та захисту інформації НТУ «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського», Київського національного університету будівництва та архітектури, Національного університету харчових технологій, Київського національного торговельно-економічного університету, Міжрегіональної академії управління персоналом, Київського національного університету технологій та дизайну, «Професійного ліцею м. Українки», «Ржищівського професійного ліцею» та багатьох інших.

Особливу зацікавленість у школярів викликало проведення майстер-класів. Шість навчальних закладів презентували робітничі професії: коледж Київського національного університету технологій та дизайну – перукаря та візажиста, Ржищівський професійний ліцей – кондитера, Національний університет харчових технологій та Коледж ресторанного господарства НУХТ – офіціанта, кондитера та пекаря. Представники Київського коледжу легкої промисловості провели майстер-клас з виготовлення виробів з бісеру та паперу. Представники Обухівського медичного коледжу показали, як робити різноманітні ін’єкції, надавати першу медичну допомогу дорослому та дитині, накладати жгут та шину, проводити найнеобхідніші реанімаційні заходи, щоб зберегти людині життя, промивати шлунок при отруєннях. Школярі з цікавістю тренувалися на муляжах. Кожен бажаючий міг спробувати себе в ролі представника певної професії, «приміряти» її на себе.

За словами працівників служби зайнятості, нині попитом на ринку праці користуються саме робітничі професії. Тому фахівці і радили випускникам шкіл, щоб не поповнити лави безробітних, звернути увагу саме на ці професії та йти здобувати профтехосвіту, адже кваліфіковані робітники затребувані завжди.

Ярмарок професій пройшов цікаво, насичено, жваво, викликав особливий інтерес у школярів району. Сподіваємось, що спілкування представників навчальних закладів та майбутніх абітурієнтів пройшло вдало та плідно. Тепер доведеться ретельно оцінити свої можливості, наміри та остаточно визначитись. Правильний вибір професії розкриває перед молодою людиною шлях до реалізації своїх здібностей та життєвих планів, сприяє ефективному використанню особистого потенціалу як для особи, так і суспільства. Тож, хочеться побажати випускникам зробити вірний вибір, аби їх зусилля та сподівання їхніх батьків не були марними.