Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Працівники митного поста «Бориспіль-аеропорт» Київської митниці ДФС спільно із працівниками СБУ завадили трьом спробам незаконного переміщення товарів через митний кордон України

05.09.2018 троє громадян України, які відлітали авіарейсом з України до Туреччини, м. Стамбул, мали при собі заборонені для переміщення через митний кордон України речі, а саме: ампули з вмістом невідомої речовини в загальній кількості 22 шт., таблетки чорного кольору в загальній кількості 2 шт., порошок сірого кольору, який знаходився у скляній банці без ознак маркування, рідина чорного кольору, яка знаходилась у скляній банці без ознак маркування, магніт неодимовий циліндричної форми ( діаметр 10 см., висота 5 см.), а також старовинну срібну монету, пр. 960, вагою 27,85 гр.

Виявлені предмети були поміщенні у валізах багажу та ручній поклажі. Кожна річ окремо загорнута в папір білого кольору та поліетиленову плівку, що свідчить про приховування їх від митного контролю. Неодимовий магніт було виявлено в окремому місці багажу з биркою, виписаною на ім`я затриманого.

Для проходження митного контролю громадяни України обрали спрощену систему – «зелений коридор», чим засвідчили, що переміщувані ними через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення з митної території України.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації українці не надавали, до інспекторів митниці з приводу декларування товару не звертались. Документів, що підтверджують вартість, а також рецепту, на переміщувані препарати громадяни України не мали.

Працівниками Київської митниці ДФС складено 3 протоколи за ст. 483 Митного кодексу України. Вищезазначені товари вилучено до винесення судом рішення у справі.

ГУ ДФС у Київській області