Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Забезпечення путівками, пільговим санаторно-курортним лікуванням або компенсацією осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України

Особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України мають право на забезпечення пільговим санаторно-курортним лікуванням строком 18 календарних днів або, за особистим вибором, на виплату компенсації, за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті.

Важливо зазначити, що постраждалі особи мають право на забезпечення пільговим санаторно-курортним лікуванням або на одержання компенсації не пізніше ніж через 12 місяців після звільнення з місць несвободи.

Для взяття на облік для забезпечення пільговим санаторно-курортним лікуванням постраждалі особи подають до органу соціального захисту населення за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання, а внутрішньо переміщені особи – за фактичним місцем проживання згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи заяву, до якої додаються наступні документи:

копія паспорта громадянина;
медична довідка закладу охорони здоров’я за формою № 070/о;
копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;
копія документа, що встановлює факт позбавлення постраждалої особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України відповідно до статті 4 Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей»;
документ про сплату повної вартості послуг санаторно-курортного лікування, отриманих протягом не менше ніж 18 календарних днів, що засвідчує проходження постраждалою особою санаторно-курортного лікування (для одержання компенсації).


За більш детальною інформацією можна звернутися до Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Обухівської міської ради
за адресою:

08703, Київська обл., Обухівський р-н., вул. Каштанова, буд. 13, корпус 1, кабінет №2 або за номером телефону 089 250 05 28.