Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Відновлення Київщини: у Ржищеві будують нове укриття на території гімназії «Гармонія»

На Київщині триває облаштування споруд для захисту цивільного населення та здобувачів освіти. Зокрема, в Обухівському районі будують нове протирадіаційне укриття в Ржищівській гімназії «Гармонія», яке розраховане на одночасне перебування 250 осіб. Роботи виконуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовником є Департамент регіонального розвитку Київської ОДА.

Наразі підрядник вже завершив всі підготовчі роботи. Крім того, будівельники виконали 100% земляних робіт, облаштували гідроізоляцію та завершили монтаж арматурного каркаса з підсиленням, який буде основою фундаменту. Наразі триває встановлення опалубки, після чого фахівці розпочнуть армування другого шару бетонної основи.

Відповідно до проєкту нове укриття буде подвійного призначення. Тут передбачено облаштування чотирьох окремих кімнат, які будуть використовуватися не лише як сховище, але й для навчання дітей. У мирний час тут зможуть проводити різноманітні гуртки, секції та позакласні заходи. Будівництво виконується з урахуванням всіх вимог безбар’єрності як всередині приміщень, так і зовні.

Сьогодні опорний заклад освіти «Ржищівська гімназія «Гармонія» відвідує 224 дитини. Через відсутність укриття вихованці гімназії навчаються у дві зміни. В якості сховища здобувачі освіти використовують іншу споруду цивільного захисту, але вона не дозволяє здійснювати освітній процес безпосередньо в укритті.

Нова захисна споруда дозволить проводити освітній процес для всіх учнів гімназії очно в одну зміну. Також укриття буде використовуватись для вихованців Ржищівської ДЮСШ.

Коментарі