Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Формула миру Президента Зеленського згуртувала весь світ на Саміті миру у Швейцарії

Глобальний Саміт миру – синергія дипломатії, партнерства, дружби, союзництва. Формула миру Президента Зеленського згуртувала весь світ. Кожен його континент з Україною! Тут мультиполярність = єдність.

Саміт миру у Швейцарії – великий дипломатичний та політичний успіх України, який став можливим завдяки наполегливій роботі Президента України Володимира Зеленського та всієї його команди.

Учасники Саміту детально обговорили три пункти Формули миру. Це ядерна та продовольча безпека (і свобода судноплавства як її передумова), а також гуманітарний аспект (зокрема, повернення до України полонених громадян України та незаконно депортованих дітей). Це дозволить надати максимального прискорення процесу створення спільної дорожньої карти імплементації формули миру

«Статут ООН та міжнародне право – основа нашої формули. Її елементи беззаперечні: безпека, справедливість, майбутнє для дітей. А інклюзивний формат – можливість кожної держави долучитися до її реалізації, зробити свій вклад. І абсолютна більшість учасників задекларували це, підписавши підсумкове комюніке Саміту. Важливий документ – дороговказ для досягнення нашої головної мети», – зазначив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Широке представництво країн на Саміті довело, що світова більшість прагне гарантувати всі аспекти безпеки, зокрема ядерну та продовольчу. Цивілізований світ прагне жити без кривавих криз, депортацій, геноцидів та екоцидів.

А ще – Україна зробила важливу річ: наростила власну дипломатичну присутність у країнах Африки, Латинської Америки – загалом на Глобальному Півдні. І змогла зібрати за одним столом велику кількість держав, які росія завжди тримала у своїй орбіті впливу.

Під час Першого Саміту Президент провів ряд важливих зустрічей з лідерами країн Африки, Південної Америки, Азії, Північної Америки, Європи. Під час них були розглянуті подальші кроки з імплементації окремих пунктів Формули миру та розвиток відносин між країнами.

«Саміт показав що наша спільна мета – справедливий, всеосяжний та стійкий мир і відновлення міжнародного права на основі статуту ООН. Кожна позиція була почута, бо досягнення миру це спільна мета всього цивілізованого світу», – наголосив начальник КОВА.

Перший інавгураційний Саміт миру заклав міцний фундамент для розбудови ідей миру і дав старт руху до Перемоги України.

Коментарі