Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Відбудова Київщини: у Макарівській громаді розпочався капітальний ремонт Мотижинського ліцею

У Київській області триває масштабна робота з відновлення об’єктів, що були пошкоджені та зруйновані через російську військову агресію. Зокрема активно відбудовуються заклади освіти. Один з них — ліцей в с. Мотижин, розташованому в Бучанському районі. Відновлення фінансується Європейським інвестиційним банком. Замовником робіт є Департамент регіонального розвитку КОВА.

Мотижинський ліцей до війни відвідувало понад 100 учнів. Заклад був пошкоджений через влучання ворожого снаряду у березні 2022 року. Внаслідок удару в будівлі були повністю вибиті вікна та двері, пошкоджені класні кімнати, навчальні кабінети та коридори. Руйнації зазнала покрівля та зовнішні стіни. Приміщення актової зали повністю згоріло.

Одразу після деокупації до відновлення пошкоджених класних кімнат доєдналися вчителі, батьки, учні та небайдужі мешканці. Допомагали також і волонтерські та благодійні організації. Зокрема, вони долучилися до відновлення пошкодженої матеріально-технічної бази — зробили частковий ремонт кабінетів та коридорів, закупили комп’ютерну техніку, окремі меблі. Крім того, допомогли облаштувати укриття.

Але для того, щоб ліцей міг повноцінно функціонувати — будівля все одно потребувала проведення капітального ремонту. У червні 2024 року розпочалися роботи з відновлення. Проєктом передбачено укріпити перекриття у вигорілих приміщеннях, відремонтувати пошкоджений дах, утеплити та оздобити фасад. Також підрядник повністю замінить електрику, системи опалення та вентиляції, водопостачання та водовідведення. Додатково буде виконаний ремонт у кабінетах. Всі роботи проводяться з урахуванням вимог безбар’єрності.

Наразі на об’єкті активно працюють будівельні бригади. Фахівці демонтують пошкоджені елементи та ведуть підготовку для подальших ремонтних робіт.

Коментарі