Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Відновлення Київщини: у Бучі триває капремонт багатоповерхівки на вулиці Нове Шосе

На Київщині активно триває відновлення об’єктів, пошкоджених внаслідок бойових дій. Роботи фінансуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Один з таких будинків на 70 квартир ремонтують у Бучі за адресою вулиця Нове Шосе, 5.

Будинок зазнав значних ушкоджень під час активних бойових дій на території пристоличного регіону. У будівлі були частково зруйновані плити перекриття, вибиті вікна та двері, понівечені інженерні мережі. Крім того, пошкоджень зазнали фасад та покрівля житлової багатоповерхівки. Ремонту також потребували окремі квартири, що були пошкоджені уламками.

Капітальний ремонт розпочався восени 2023 року. Відповідно до розробленого проєкту в будинку передбачено повністю відновити зруйновані елементи, утеплити й оздобити фасад, облаштувати нову покрівлю. Крім того, заплановано провести роботи з влаштування міжповерхових перекриттів, виконати внутрішнє опорядження пошкоджених квартир, відновити вибиті вікна, двері та комунікації.

Наразі підрядник вже завершив роботи зі встановлення вхідних груп та відновлення фасадної частини. Також будівельники замінили вибиті віконні та дверні блоки. Додатково підсилили пошкоджені конструкції стін та плит перекриття житлових приміщень частини зруйнованого будинку на 4 та 5 поверхах.

Наразі підрядник продовжує ремонтні роботи місць загального користування та відновлення пошкоджених квартир. Також фахівці завершують оздоблення підвальних приміщень. Паралельно виконується заміна газових мереж. Крім того, підрядник розпочав підготовчі роботи для подальшого влаштування вимощення навколо будинку.

Коментарі