Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Семінар на тему “Легальна зайнятість”

27 березня 2024 року  в Обухівській філії Київського обласного центру зайнятості начальник відділу обслуговування громадян 13 (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Наталія Василишина прийняла участь в семінарі для безробітних “Легальна зайнятість“.
Присутнім надано роз’яснення щодо переваг отримання легальної заробітної плати, здійснення доплати до мінімального страхового внеску (з 01.01.2024 це 7100*22%=1562 грн) які періоди можна доплатити в Пенсійному фонді, а які в податковій адміністрації.
В територіальному органі Пенсійного фонду України можна подати заяву щодо доплати до мінімального страхового стажу періодів роботи з 2000 до 2015 року, при умові що в реєстрі застрахованих осіб є  не менше одного дня нарахованої заробітної плати та наявна позначка “ТАК” про сплату страхових внесків.
До державної податкової інспекції – звернутися із заявою про доплату періодів стажу  після 2015 року і вартість одного місяця страхового стажу становить 7100*22%*2=3124 грн.
Надана інформація щодо умов та необхідного стажу для призначення пенсії по інвалідності, за віком та в разі втрати годувальника за безвісти відсутнього члена сім’ї.
Учасників семінару цікавили питання підтвердження трудового та страхового стажу в разі коли відсутня трудова книжка та інші документи які підтверджують стаж, отримання довідок в організаціях де особа працювала, виправлення в трудових книжках.
Детально Наталія Францівна зупинилася на використанні вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України та можливість дистанційно вирішити всі свої питання без відвідування Пенсійного фонду та довідково повідомила телефон контакт – центру Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області 0 800 505 780, дзвінки безкоштовно.
Виконуюча обов’язки директора Обухівської філії Київського обласного центру зайнятості Сніжана Назаренко надала присутнім інформацію що можна набути іншу професію та відкрити власну справу,  перебуваючи на обліку як безробітний та про інші новації для шукачів роботи.
Як результат співпраці наших установ  прийнято рішення залучати представника Пенсійного фонду України до участі в семінарах для безробітних на постійній основі.
Начальник відділу                                                                                                                                                                                                                        Наталія ВАСИЛИШИНА

Коментарі