Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

І в мирний, і у воєнний час люди – найцінніший капітал

Безперебійне функціонування великого виробництва неможливе без професійної команди працівників. У важкі для країни часи Київський картонно-паперовий комбінат, складова австрійського холдингу Pulp Mill Holding, забезпечує сталість бізнес-процесів та підтримку багатотисячної спільноти, створюючи можливості для ефективної мотивації своїх співробітників.

Наразі штат ПрАТ «ККПК», чиї виробничі потужності сконцентровані в Обухівському районі на Київщині, налічує 2320 осіб. Якщо ж урахувати пенсіонерів, стажистів та членів родин працівників, то можна констатувати, що довкола комбінату в регіоні сформувалася багатотисячнаспільнота.

Пріоритети виробничої та кадрової політики під час війни

Київський картонно-паперовий комбінат тримає курс на збереження і створення нових робочих місць у столичному регіоні. Завдяки сталій, згуртованій команді професіоналів підприємству вдається максимально забезпечувати потреби виробництва у кваліфікованих спеціалістах. Нині до трудового колективу долучаються і люди з інших куточків країни, які вимушено залишили свої домівки: на сьогодні 1% працівників підприємства мають офіційний статус ВПО. Комбінат намагається максимально підтримувати їх, надаючи роботу з конкурентною заробітною платою.

Без кваліфікаційних, часових та географічних меж

Компанія розглядає варіанти найму персоналу з віддалених регіонів, удаючись до спеціалізованих онлайн-платформ для пошуку роботи. Водночас значна увага приділяється розвитку внутрішніх резервів через навчання працівників, підвищення їхньої кваліфікації, опанування суміжних професій, розширення компетенцій. З метою ефективного використання трудових ресурсів і уникнення суттєвих збоїв у виробничих процесах на ККПК встановлено гнучкі графіки роботи. До того ж серед працівників комбінату запроваджено мотиваційні програми реферального рекрутингу. Такий інноваційний підхід дозволяє не лише знайти нових фахівців за рекомендаціями чинних членів колективу, а й підтримати їх матеріальним заохоченням. Для зручності працівників, що проживають поза межами Обухова, де безпосередньо розташований комбінат, у робочі дні здійснюється їх безкоштовне перевезення за напрямками: Обухівський і Кагарлицький райони, міста Узин, Ржищів та Київ.

Переваги для пошукачів роботи

Як соціально відповідальний роботодавець, Київський КПК фокусується на декількох основних чинниках, що впливають на рівень залучення майбутніх працівників.

Перший – безпечні умови праці. Для цього компанія проводить системну роботу з модернізації виробництва, впровадження сучасних управлінських стандартів, підвищення ефективності робочих процесів, забезпечення персоналу спецодягом тощо.

Другий – задоволення потреб команди: забезпечення стабільної роботи та конкурентної зарплати, покращення добробуту працівників. На ККПК формування пропозиції відбувається зурахуванням індивідуальних потреб співробітника, згідно з його очікуваннями та інтересами. Тому, крім стандартного соцпакета і гарантій повного дотримання трудового законодавства України, компанія надає працівникам можливість медобслуговування у власній амбулаторії та реалізує програми корпоративного медичного страхування за рахунок роботодавця, які поширюються не лише на чинних співробітників комбінату, а й на пенсіонерів підприємства.

Підтримка мобілізованих колег

За минулий рік Київський картонно-паперовий комбінат спрямував на різноманітні доброчинні ініціативи понад 90 мільйонів гривень. Допомога надається як працівникам комбінату і членам місцевої громади, що опинилися в складних життєвих обставинах, так і йжителям інших областей, що найбільше постраждали від війни. У компанії не забувають і про тих, хто ціною власного життя та здоров’я захищає державу. Наразі кожний десятий працівник ККПК боронить Україну в лавах ЗСУ. Згідно з рішенням керівництва підприємства, за ними зберігається робоче місце і посада, також їм щомісячно виплачується матеріальна допомога, еквівалентна середньому заробітку.

За 41 рік існування Київського КПК на підприємстві сформувалися власні традиції, які теж стали дієвим способом нематеріальної мотивації працівників. Підтвердження цього – численні трудові династії, справжня гордість колективу. Представники різних поколінь мають не лише міцні родинні зв’язки, а й спільні життєві цінності, однією з яких є Київський картонно-паперовий комбінат.

Коментарі