Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Можливості для української молоді під час війни: 10 студентів стали учасниками проєкту «Дуальна освіта» ДТЕК Київські регіональні електромережі

У 2023 році ще 10 студентів з 4 українських профільних ВУЗів долучилися до проєкту «Дуальна освіта» ДТЕК Київські регіональні електромережі. Протягом року вони здобуватимуть теоретичні знання у своїх навчальних закладах і паралельно проходитимуть практику на підприємстві. Компанія працевлаштує всіх студентів на час практики і виплачуватиме заробітну плату, а також забезпечить повним соцпакетом. Після завершення навчання молодь зможе влаштуватися на роботу в компанію на постійній основі.

Проєкт «Дуальна освіта» розрахований на студентів 4 або 6 курсів профільних ВУЗів, що навчаються за спеціальністю «Енергетика». Учасники проєкту здобувають освіту за спеціальною системою, в якій 40% часу відведено на навчання на базі навчального закладу, а 60% — на практику в реальних умовах виробництва. Завдяки проєкту студенти можуть одночасно навчатися і працювати за фахом, що є вагомою підтримкою для молоді в сучасних умовах воєнного стану в країні.

«Люди — головний ресурс та конкурентна цінність компанії. ДТЕК Київські регіональні електромережі підтримує своїх співробітників, допомагає їм розкривати свій потенціал та реалізовуватися в професії, а також допомагає талановитій молоді, яка тільки планує стати енергетиками. Наш проєкт «Дуальна освіта» саме про перспективи працевлаштування студентів,розповів Віталій Шайда, генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі.Ми реалізуємо його з 2020 року в партнерстві з профільними навчальними закладами. За цей час навчання пройшли 67 студентів. З них 44 студенти працевлаштувалися в нашу компанію. Попри війну ми не зупинили проєкт, а навпаки продовжуємо підтримувати молодь. У новому навчальному році ми співпрацюємо з 4 профільними ВУЗами і взяли в проєкт 10 студентів».

Учасники проєкту «Дуальна освіта» на час проходження практики офіційно працевлаштовані та отримують всі соціальні гарантії. З кожним укладається тристоронній договір на здобуття освіти за дуальною формою, а також строкова трудова угода. Для того, щоб стати учасником проєкту «Дуальна освіта», студент має здобувати освіту за спеціальністю, яка пов’язана з енергетикою. Також він повинен навчатися на 4 або 6 курсі одного з навчальних закладів, що уклав угоду з ДТЕК Київські регіональні електромережі. Далі достатньо заповнити анкету та пройти відбір. За кожним студентом закріплений професійний наставник, який супроводжує на всіх етапах практичної частини навчання.

«У вишах студентів вчать теоретичним знанням, а ми показуємо особливості роботи на прикладі наших енергооб’єктів. Це головна перевага навчання на виробництві: закріплення отриманих знань на практиці. Після навчання та участі в проєкті «Дуальна освіта» молодь знайома з обладнанням, правилами безпечної роботи, розуміє поточний стан енергетичної галузі та не має труднощів з працевлаштуванням»,розповів Андрій Яржемський, начальник ОДЦ Київ, наставник студентів-дуальників.

Компанія зацікавлена у професійній підготовці майбутніх енергетиків, які прийдуть на зміну тим фахівцям, що наразі стоять на варті енергетичного фронту. Адже потрібно буде не лише відновлювати зруйноване ворогом, а й створювати нову енергоінфраструктуру – основу для відбудови України та економіки. Тож бізнес працює на принципах рівності, сталого розвитку та створення безбар’єрних умов для навчання майбутніх енергетиків.

«Про дуальну форму освіти я дізнався, коли представники компанії завітали до нашого учбового закладу та розповіли про можливість вчитися та працювати. Зараз я завершив навчання та став частиною команди ДТЕК вже на постійній основі. Цей проєкт дає не лише чудовий шанс отримати цінний досвід, а й можливість побудувати власну кар’єру,підкреслив Владислав Лебідь, інженер з автоматизації ДТЕК Київські регіональні електромережі, випускник проєкту «Дуальна освіта».Від початку повномасштабної війни я ще більше став пишатися своєю професією. Адже сьогодні від енергетиків багато залежить: і розвиток країни, і нормальне життя українців у цих складних умовах. І я радий бути частиною команди, яка докладає до цього всіх зусиль».

ДТЕК є підписантом Глобального договору ООН, і проєкт «Дуальна освіта», безпосередньо, відповідає цілям цього документа. Зокрема, цілі №4, яка передбачає можливість для кожного здобувати якісну освіту. А також цілі №8, яка декларує економічне зростання та право на гідну заробітну плату. Подібні програми, особливо зараз, є підтримкою талановитої української молоді. А ще — націлені не лише на відновлення після бойових дій, а й на довготривалу перспективу та розвиток України. ДТЕК Мережі, в якому бере участь ДТЕК Київські регіональні електромережі, є учасником спільноти «Бізнес без бар’єрів» і проєкт «Дуальна освіта» входить до переліку кращих кейсів на державному порталі для підприємців «Дія.Бізнес». Проєкт визнаний успішним прикладом створення можливостей навчання та працевлаштування для української молоді під час повномасштабної війни.

Коментарі