Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Обухівський район: комплексний підхід до питань безпеки закладів з масовим перебуванням людей

Останні масштабні пожежі в заміських комплексах відпочинку спонукають фахівців ДСНС приділити максимум уваги комплексному підходу до безпекових питань. Це протипожежні заходи, питання мінної безпеки та евакуація відпочивальників під час сигналу «Повітряна тривога».

14 листопада рятувальники Обухівського району провели тактико-спеціальні тренування та профілактичні заходи в навчально-оздоровчому комплексі «Червона рута».

Відповідно до тактичного задуму пожежа виникла в приміщенні на четвертому поверсі будівлі, спрацювала пожежна сигналізація. Черговий об’єкту, повідомивши Службу порятунку про надзвичайну подію, організував евакуацію людей.

Рятувальники провели розвідку, віднайшли осередок загоряння. По автодрабині потерпілих з четвертого поверху евакуювали і передали медичним працівникам. Умовну пожежу було ліквідовано.

Після чого з персоналом об’єкту проведено заняття з мінної безпеки, правил поводження з вогнегасником та надання першої домедичної допомоги.

«В ході проведення тактико-спеціальних навчань були відпрацьовані дії працівників Держслужби з НС в організації та проведенні пошуково-рятувальних робіт, гасінні пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей, а також на практиці перевірено знання адміністрації об’єкту щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій». – зазначив т.в.о. заступника начальника Головного управління Сергій Дишкант.

Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ
ГУ ДСНС України у Київській області капітан служби цивільного захисту
Владислав КРАВЧЕНКО

Коментарі