Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Глава Уряду: Цьогоріч ми вже витратили на оборону більше 1 трильйона гривень

Проект бюджету на наступний рік, який подав Уряд, визначає, що всі можливі ресурси будуть направлені на підтримку Сил безпеки та оборони України. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 20 жовтня.

«За 9 місяців 2023 року із загального фонду державного бюджету було витрачено вже 2 трлн 119 млрд грн. Із цих коштів 682 млрд грн витратили на зарплати військовим. 349 млрд грн на підтримку Збройних Сил України — це придбання військової техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту. Тобто цьогоріч ми вже витратили на нашу оборону більше 1 трильйона гривень», — зазначив Денис Шмигаль.

На другому місці серед видатків, за словами Прем’єр-міністра, соціальні програми. З бюджету за 9 місяців 2023 року на це пішло 386 млрд грн. Ще 102 млрд грн було виділено на медицину. 112 млрд грн — на трансферти місцевим бюджетам, тобто на підтримку українських регіонів.

Як зауважив очільник Уряду, повне і вчасне фінансування соціальних виплат, зарплат вчителів та лікарів було б неможливе без підтримки наших міжнародних партнерів. Від початку року Україна залучила майже 34 млрд доларів зовнішнього фінансування від союзників. Ще майже 12 млрд доларів отримала від продажу військових облігацій.

Денис Шмигаль також подякував Верховній Раді за підтримку проекту Державного бюджету на 2024 рік у першому читанні. Він висловив сподівання, що такий самий конструктивний підхід збережеться і до голосування в другому читанні.

Коментарі