Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Прем’єр-міністр: 800 грн з кожної 1000 грн держбюджету ітиме на оборону, підтримку ветеранів, соціальні виплати, медицину та освіту

Зкожної тисячі гривень із загального фонду держбюджету 800 грн ітиме на оборону, підтримку ветеранів, соціальні виплати, медицину та освіту. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Кожна гривня, яку платять громадяни та бізнес у вигляді податків буде спрямована на безпеку й оборону нашої держави», — відзначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр також зауважив, що як і цього року, у наступному Україна потребує фінансової підтримки партнерів у розмірі близько 42 млрд доларів.

«Вже зараз розуміємо, звідки ці кошти можуть надійти. Це програма ЄС Ukraine Facility, це допомога Сполучених Штатів, це програма МВФ та допомога інших наших друзів і партнерів», — сказав Денис Шмигаль.

За словами Глави Уряду, якорем фінансування є програма співпраці з МВФ. У 2024 році очікуємо від Фонду траншів на суму 5,4 млрд доларів. Крім того, Україна має довгострокові програми співпраці з Норвегією, Японією, працює з Канадою та іншими партнерами.

«Прямо зараз будуємо фундамент фінансової стійкості на 2024 рік. Проект державного бюджету вже в Парламенті. Очікуємо на його конструктивне обговорення та швидке ухвалення», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Коментарі