Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Обухівський район: Рятувальники провели спільний рейд з національною поліцією щодо безпеки відпочиваючих на воді

11 українців загинуло на водоймах Обухівщини з початку 2023 року. Попри моторошну статистику, люди вирушають на не облаштовані місця для купання і часто нехтують елементарними правилами безпеки.

Саме тому, 19 серпня рятувальники Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області разом з представниками Обухівського РУП ГУ НП в Київській області провели спільний рейд на стихійних місцях купання Обухівського району. Під час заходу рятувальники та поліцейські ознайомили зі статистикою загибелі людей на водних об’єктах, а також про складність порятунку людей на воді. Крім того, пояснили відпочиваючим, що основними причинами загибелі на водоймах є купання в стані алкогольного сп’яніння, купання у не відведених для цього місцях та порушення елементарних правил поведінки.

Співробітники ДСНС доводили до громадян, що в таку спеку необхідно із відповідальністю ставитись до занурення у водойму та ні в якому разі не зловживати спиртними напоями.

Увагу батьків звертали на постійний нагляд за дітьми під час їхнього купання, пояснювали, що небезпечно купатися поодинці та відпливати далеко від берега. Громадянам під час рейду працівники ДСНС вручили інформаційні листівки із зазначеними правилами безпеки та закликали людей бути обережними під час відпочинку на воді!

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ
ГУ ДСНС України у Київській області старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі