Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Глава Уряду провів розмову з Прем’єр-міністром Данії

Учетвер, 15 червня, відбулася розмова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксен.

Сторони обговорили наслідки підриву росією Каховської ГЕС.

«Ця техногенна катастрофа — воєнний злочин, за який росія має понести відповідальність. Необхідно посилити санкції, зокрема щодо ракетної індустрії та ядерної галузі рф», — підкреслив Глава українського Уряду.

Денис Шмигаль також поінформував Метте Фредеріксен про ситуацію у Херсонській та Миколаївській областях та про роботу оперативних служб, які евакуювали із зони затоплення понад 3700 людей.

«Одна з першочергових потреб зараз — забезпечення централізованого водопостачання постраждалих регіонів. У цьому контексті особливо цінною є допомога Данії, яка одна з перших від початку повномасштабного вторгнення взяла під патронат Миколаїв та допомагає з відновленням у Миколаївській області», — наголосив Прем’єр-міністр.

Він також повідомив, що Уряд ухвалив рішення щодо будівництва нового водогону до Миколаєва, та запросив данські компанії до реалізації цього інфраструктурного проекту.

У розмові зі своєю колегою Денис Шмигаль подякував за підтримку «коаліції винищувачів» та посилення обороноздатності України на суму 1,4 млрд доларів.

Коментарі