Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

УВАГА! ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ ОБУХІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

На 36 сесії Обухівської міської ради депутатами було затверджено «Програму підтримки надання стоматологічних послуг окремим категоріям дорослого населення Обухівської міської територіальної громади на 2023-2025 роки», яка вступає в дію з 01 січня 2023 року.

Метою Програми є надання стоматологічних послуг окремим категоріям дорослого населення Обухівської міської територіальної громади шляхом безоплатної стоматологічної допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету.

Основним завданням діяльності та заходами Програми є забезпечення надання безкоштовної стоматологічної допомоги (лікувальної та ортопедичної) без застосування високовартісних матеріалів:

– особам з інвалідністю I і IІ груп (за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величину доходу. який да право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України);
– особам з інвалідністю внаслідок війни;
– особам нагородженим знаком «Почесний донор України»;
– учасникам війни (за умови якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України);
– членам сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни;
– особам, які належать до учасників бойових дій;
– особам, яким присвоєне почесне звання «Мати-героїня»;
– жертвам нацистських переслідувань (за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величину доходу. який дав право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України);
– особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України);
– громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 та 2 категорії. Зазначена пільга не поширюється на членів сім’ї пільговика.

Терапевтична, хірургічна та ортопедична стоматологічна допомога може надаватися вищевказаним категоріям населення на суму до 10000,00 грн. на 1 особу протягом бюджетного року. У разі використання у зубному протезуванні високовартісних матеріалів, їх вартість оплачується пацієнтом самостійно.

Стоматологічна допомога надається відповідним категоріям населення Обухівської міської територіальної громади один раз на 3 роки, та за умови надання підтверджуючих документів (копії паспорта, посвідчення, довідки про доходи і, при потребі, довідки про проживання).

За умовами Програми пацієнти мають право вільно обирати лікаря-стоматолога серед працівників Комунального некомерційного підприємства Обухівської міської ради «Обухівська стоматологічна поліклініка» для отримання стоматологічної допомоги.

Програмою передбачена поетапна модернізація та реформування системи надання стоматологічних послуг пільговим категоріям населення Обухівської міської територіальної громади. Так, у 2023 році плануються зміни до Програми підтримки надання стоматологічних послуг окремим категоріям дорослого населення Обухівської міської територіальної громади, з метою розширення переліку пільгових категорій, яким буде надаватися стоматологічна допомога в рамках Програми.

Коментарі