Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Під час засідання «круглого столу» в Обухівській ДПІ обговорили порядок реєстрації ПН/РК в ЄРПН та зміни в застосуванні програмних РРО

В рамках роботи комунікаційної платформи заступниця начальника Обухівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Оксана Черненька провела засідання «круглого столу» з платниками податків та представниками громадських організацій Обухівщини на тему: «Реєстрація та застосування програмних РРО. Порядок реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН, затверджений Постановою КМУ від 11.12.2019 №1165».

Під час заходу Оксана Черненька інформувала присутніх про зміни до порядків застосування РРО та ПРРО, внесені наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2022 №243.

Звернула увагу, що до обов’язків СГ додано зазначення цифрового значення штрихкоду акцизної марки (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкоголем – зазначені зміни почали діяти з 13 вересня 2022 року.

Нагадала присутнім, що з 01 січня 2022 року СГ мають дотримуватися вимог п. 11 ст. 3 розділу ІІ Закону України №265 в частині відображення (при роздрібній торгівлі алкогольними напоями) в розрахункових документам (чеках РРО/програмних РРО) такого реквізиту як цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер). У п. 4 розд. ІІІ Порядку №547 та абз. 11 п. 1 розд. IV Порядку №317 з’явився оновлений обов’язок для СГ при застосуванні РРО та ПРРО відповідно.

Крім того, повідомила про зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України 29.12.2017 №148, внесені Постановою Правління Національного банку України від 19.09.2022 №205. Зазначеними змінами норми Положення №148 приведено у відповідність до вимог Закону України від 30 червня 2021 року №1591-IX «Про платіжні послуги», чим спрощено процедуру звітування про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт.

Також Оксана Черненька акцентувала увагу присутніх, що постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 №1154 “Про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних” внесено зміни до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165. Детально ознайомила учасників заходу з запровадженими змінами та надала рекомендації щодо порядку заповнення таблиці даних платника податку та подання повідомлення та копій документів з поясненнями у разі зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН.

Під час зустрічі заступниця начальника ДПІ відповіла на численні питання присутніх та порекомендувала підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм, а також слідкувати за новаціями на сайті Головного управління ДПС у Київській області https://kyivobl.tax.gov.ua/.

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі