Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Особливості адресної пожежної сигналізації

Значення і важливість наявності пожежної сигналізації в приміщеннях будь-якого призначення – очевидні. Адже саме завдяки їй можна зберегти нерви, здоров’я, майно і життя. Але, як і в будь-якому іншому питанні, в системах пожежної безпеки необхідно розбиратися, тут є свої нюанси.

Головною відмінністю адресної пожежної сигналізації є наявність в ній адресних датчиків. Кожному контрольному пристрою в адресній пожежній сигналізації призначений своя особлива адреса, тобто покажчик на конкретне розташування, завдяки чому, у випадку загоряння, можна точно встановити, де саме знаходиться вогнище.

Розрізняють два види адресної пожежної сигналізації: адресно-порогову і адресно- аналогову. Адресно-порогова пожежна сигналізація побудована за принципом постійного контролю стану датчиків. Всі датчики підключені до, так званого, контрольного пульту, на який датчики подають різні сигнали. Це можуть бути сигнали, що повідомляють, що стан конкретного датчика перебуває в межах «Норми» або ж, що датчик «Запилений», але найголовніший сигнал – «Пожежа». У випадки надходження сигналу про пожежу можна з точністю визначити, в якому саме приміщенні виникла пожежа. Більш вдосконаленим варіантом систем адресної пожежної безпеки вважається адресно-аналогові. У них відсоток помилкових повідомлень мінімізований.

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі