Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

14 грудня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Пройшло 35 років від того тяжкого дня, коли на 4 реакторі атомної електростанції в Прип’яті стався потужний вибух.

Це була величезна екологічна катастрофа сучасності, від якої постраждали мільйони людей у різних державах Європи. Та найбільше дісталося Україні. Цей чудовий куточок природи для життя став закритою і важкою територією на довгі роки.

На той час було найважливішим ліквідувати наслідки вибуху, убезпечити населення від смертельного впливу радіоактивних відходів та мінімізувати забруднення навколишнього середовища.

У ліквідаційних роботах брало участь дуже багато людей, різних за віком, професіями та з різних куточків землі.

Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

Сьогодні на території Обухівської міської територіальної громади відбулися покладання квітів до пам’ятників ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС.

З особливими словами пошани та подяки хочу звернутися до усіх ліквідаторів аварії на ЧАЕС, усіх, хто причетний до цього великого подвигу, чиї сили та можливості були віддані для ліквідації наслідків у боротьбі з радіацією. Ви відважно кинулися до боротьби, не чекаючи ні нагород, ні відзнак, навіть не усвідомлюючи усієї небезпеки, на яку наражалися.

Шановні ліквідатори, щиро бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, добра, щастя, сімейної злагоди та благополуччя!

Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить усіх нас цінувати життя та спокій.

Коментарі