Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ФОРМУЛА ВИБОРУ ПРОФЕСІЇ – РІВНЯННЯ З ТРЬОМА НЕВІДОМИМИ

#служба_зайнятості #КОЦЗ #Обухівська_МРФ_КОЦЗ #профорієнтація

Саме так можна назвати формулу вибору професії та її складові «Хочу», «Можу», «Треба” для школярів. Щоб допомогти дев’ятикласникам розібратися в цьому нелегкому питанні, фахівці Обухівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості провели 05 жовтня 2021 року профорієнтаційний інтерактивний урок на тему «Формула вибору професії. Складова «Хочу» для учнів 9-Б класу Академічного ліцею №1 ім. А.С. Малишка міста Обухова.

Підлітки уважно слухали міні-лекцію, ознайомилися з формулою вибору професії «Хочу-Можу-Треба», детально розібрали та обговорили її першу складову «Хочу». Учні розповідали про свої інтереси та хобі під час вправи «Мої вподобання», активно обговорювали, чим відрізняється інтерес від схильностей та нахилів. Дев’ятикласники з цікавістю пройшли тестування за методикою ДДО Є.О.Клімова та визначили, в якій групі професій робити свій майбутній професійний вибір. Під час інтерактивної вправи «Групи професій» школярі мали змогу самостійно розширити перелік професій кожної з п’яти груп: «людини-людина», «людина-техніка», «людина-природа», «людина-знакова система», «людина-художній образ».

На закінчення заходу учні зробили висновок: розв’язати рівняння з трьома невідомими треба таким чином, щоб обрана професія відповідала не тільки інтересам, схильностям та здібностям, а й була затребувана на сучасному ринку праці.

Коментарі