Найбільш незахищеними від вогню є діти, причому не тільки малюки, а й досить дорослі хлопці та дівчата, які вже давно вчаться в школі. Щороку у всьому світі багато людей гине від вогню, і серед них виявляється чимало дітей. Дуже часто причинами пожежі стають ігри дітей і підлітків з вогнем, але не рідше біда трапляється через незнання елементарних правил пожежної безпеки. Пожежна безпека у школі повинна бути на найвищому рівні, а правила пожежної безпеки для школярів повинні бути завжди на слуху. Тому дітей, як на заняттях, так і вдома необхідно системно навчати того, як користуватися вогненебезпечними предметами, і що робити під час пожежі, щоб уникнути великих неприємностей.

Учні молодших класів обов`язково повинні знати: що таке пожежа, його причини, номер телефону пожежної служби. Школярі повинні вміти: користуватися електроприладами, гасити багаття, виводити малюків з приміщення, де сталася пожежа. Пожежна безпека для школярів початкових класів полягає в наступних простих правилах:

1. Не можна чіпати сірники.
2. Не можна грати біля відкритого вогню і розпечених предметів.
3. Не можна сушити біля них одяг.
4. Не можна розводити багаття без присутності дорослих.
5. Не можна забувати про включених електроприладах.
6. При пожежі відразу повідомляти дорослим, а коли їх немає поруч дзвонити 101.

Згідно зі статистикою, більше 90% пожеж виникає з вини людини, а тому всі ми – не тільки учні, повинні вивчати і запам`ятовувати правила пожежної безпеки. Школярі зобов`язані їх повторювати з року в рік, а вчителям це необхідно контролювати.

Обухівське РУ ГУ ДСНС України у Київській області

Коментарі