Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Обухів відсвяткував свій 659-й день народження

Два дні поспіль, 17 та 18 вересня, у місті відбулося чимало різноманітних та цікавих заходів, які були присвячені 659-річниці заснування міста Обухова.

У спортивному комплексі імені В. Мельника пройшли змагання з футболу, великого тенісу, а в спортивній залі ОЦКіД – відкритий турнір з баскетболу.

Кращі з кращих мешканці громади були нагороджені відзнаками та подарунками.

У перший день святкування на великій змонтованій сцені пройшла концертна програма за участю молодих виконавців місцевих творчих колективів та гостя – гурту «Мандри».

Другий день був досить насичений, адже на усіх чекав не один сюрприз від організаторів свята. За щорічною традицією міська рада радо зустріла делегації з міст-побратимів. Цьогоріч до нашого свята долучилися гості з Радебойля (Німеччина), Бенджіна (Польща) та м. Стрий Львівської області. Загалом було біля 15 осіб.

Обухів може пишатися тим, що має чимало дружніх відносин з містами іноземних держав. Через епідеміологічну ситуацію, на жаль, не всі мали змогу приїхати, але надіслали вітання.

На території проведення урочистостей працювали виставка-продаж сувенірних виробів обухівських майстрів, виїзна торгівля та атракціони.

Особливою родзинкою була презентація старостинських округів територіальної громади під промовистою назвою «Це тепер і наше свято!». Кожне село старостинського округу, а їх у нас 13, представило свої гастрономічні, декоративно-прикладні надбання та музичний супровід. Відвідувачам було дуже цікаво познайомитися з яскравим колоритом кожного села.

Нещодавно на Площі матері в центрі міста ми встановили Національний рекорд – народний танець дівчат з вишиваними рушниками, кількість якого становили 505 осіб. Ми вирішили зробити це самобутньою традицією нашої громади.

І на День міста знову повторили цю Обухівську хореографічну композицію. Чудова ідея покликана об’єднати усіх мешканців Обухівщини та поєднати минуле із сучасністю.

Далі на відвідувачів чекали концерти за участю місцевих творчих колективів та вокалістів, а також запрошених гостей: академічного фольклорно-етнографічного ансамблю «КАЛИНА», українського скрипаля-віртуоза Святослава Кондратіва. Хедлайнером свята був український музичний гурт «ТІК».

 

Коментарі