Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ! НІЩО НЕ ЗАБУТЕ!

Кожний рік, кожний наш мирний день все далі і далі віддаляє нас від тих трагічних сторінок, які вписала в нашу історію Друга світова війна.

Щороку 22 червня з метою всенародного вшанування пам’яті загиблих під час війни 1941–1945 років, у нашій державі відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Ніхто не забутий! Ніщо не забуте! Так ми говоримо своїм дітям та онукам. Ми передаємо це з покоління в покоління. Навічно закріпили цю пам’ятну дату в наших серцях.

Сьогодні ми зібралися біля Меморіалу Слави м. Обухова, щоб схилити голови у великій скорботі та невмирущій пам’яті перед загиблими земляками у роки Другої світової війни.

30 липня 1941 року нацистські окупанти вдерлися в Обухів. Дорогу ціну заплатили наші земляки за звільнення рідної землі: 684 воїнів не повернулося живими. Вічною раною залишиться в пам’яті розстріл мирних жителів в урочищі Розкопана в липні 1943 року.

Ми – пам’ятаємо. Пам’ятаємо тих, хто так і не повернувся з війни, тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар, і тих, чиї життя були покалічені і зруйновані. Тому не шкодуймо тепла своїх сердець ветеранам, які сьогодні серед нас, які є уособленням подвигу, якого не знала планета. Про них сьогодні найперше вдячне слово, їм найглибша шана і доземний уклін, а загиблим – вічна пам’ять.

Велика подяка і земний уклін вам, шановні ветерани, учасники та діти війни! Ми пам’ятаємо ваш подвиг!

Нехай ваше здоров’я буде міцним, життя спокійним та щасливим. Зичимо вам добра, миру, благополуччя і довгих років життя!

З повагою, міський голова Олександр Левченко

Коментарі