Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ШВЕДСЬКА ДЕЛЕГАЦІЯ ВІДВІДАЛА ПП «ОБУХІВМІСЬКВТОРРЕСУРСИ»

Важлива і цікава зустріч відбулася 11 березня в м. Обухові на ПП «Обухівміськвторресурси» з представниками посольства Швеції в Україні та відомих шведських компаній, які провадять свою діяльність в рамках екологічних програм і охорони навколишнього середовища.

Разом з почесною гостею Луїз Морсінг, першим секретарем, заступницею голови Місії посольства Швеції, представниками Шведської бізнес-асоціації, і таких відомих шведських компаній, як Oriflame, Scania, IKEA, Volvo, Ericsson, відвідали 2 бази сортування твердих побутових відходів, цехи, де виготовляють паливні брикети, цвяхи, гофрокартон та інші технічні приміщення.

Директор підприємства Армен Полатьян поділився здобутками у сфері сортування, переробки та утилізації ТПВ, адже цією діяльністю він займається біля 20 років, має сучасне оснащення та спецавтомобілі, до речі, більшість з яких шведського виробництва. З вищезгаданими шведськими компаніями підприємство тісно співпрацює і щодо твердих побутових відходів.

Зі слів Луїз Морсінг, у Швеції приділяють дуже велику увагу проблемам сміття, його утилізації. На даний час у них залишається 0,8% несортованого сміття, і над цим продовжують працювати. У шведському суспільстві сформовані правильні споживацькі звички. Наприклад, трендом останніх років стало використання відремонтованих речей, меблів тощо, як спосіб раціонального використання матеріальних ресурсів. У такий спосіб і здійснюється турбота про навколишнє середовище.

Приємно, що продукція шведських компаній, а це сміттєвози та інші види автотранспорту допомагають впоратися зі сміттям підприємству «Обухівміськвторресурси». На території Обухівської громади ситуація із сортуванням та утилізацією побутових відходів значно покращилася за останні роки, і все це завдяки діяльності даного підприємства, яке створило для цього сучасні умови європейського зразка.

В ході зустрічі обговорили можливості подальшої співпраці, беручи до уваги той важливий факт, що питання сміття є екологічною світовою проблемою, і нам є куди рухатися в цьому напрямку.

Коментарі