Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Гаряча лінія в Кагарлицькій ДПІ

Сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» є незмінним помічником в новаціях податкового законодавства, як суб’єктів господарювання, так і громадян.

Нещодавно в Кагарлицькій ДПІ Обухівського управління ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» на тему: «Реалізація права громадян на податкову знижку. Зміни, передбачені Законом №466».

На запитання громадян відповідала начальник Кагарлицької ДПІ Людмила ЦИГАНОК.

Після узагальнення дзвінків, надаємо відповіді на декілька, найбільш актуальних запитань, які турбували платників під час «гарячої лінії».

1. Що включається до податкової знижки?

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами: квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

2. Який термін повернення податку на доходи фізичних осіб платнику податку внаслідок застосування права на податкову знижку?

Відповідно до п.179.8 ст. 179 Кодексу сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

3. Які вимоги для отримання податкової знижки на навчання та розмір знижки?

Вимоги для отримання знижки: громадянство України та наявність ІПН (ідентифікаційного коду); не бути приватним підприємцем.

Відшкодуванню підлягають лише послуги вітчизняних вищих навчальних закладів. Не відшкодовуються податкові курси чи навчання на військовій кафедрі.

Розмір податкової знижки – 18% від вартості навчання. Враховуються фактичні витрати понесені у минулому році. Сума податкової знижки не може перевищувати розмір сплаченого податку з доходів фізичних осіб.

Обухівське управління

 

Коментарі