Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ПОЖЕЖНА СИГНАЛІЗАЦІЯ В НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ – РІЧ НЕОБХІДНА ТА ПЕРШОЧЕРГОВА

Дуже важливою складовою повноцінного функціонування закладів освіти є пожежна безпека. Особливо з огляду на трагічні випадки, що відбувалися в деяких навчальних закладах на території країни.

Діти, педагоги та усі, хто бере участь в освітньому процесі повинні мати стовідсотково безпечні умови для навчання. Для нас це один з пріоритетних напрямків у діяльності міської ради.

Зрозуміло, що найкращий спосіб вберегтися від пожежі – не допустити її та попередити усі негативні наслідки. Саме для цього ще в 2019 році було виготовлено проєктно-кошторисну документацію на суму 270 тис. грн. для усіх наших закладів освіти на встановлення автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу.

В 2020 році ми виділили біля 8 млн. грн. для встановлення цієї протипожежної системи.

На сьогодні вона діє в усіх закладах освіти. Ми відвідали ліцеї нашого міста, де підрядники та розробники проєктно-кошторисної документації продемонстрували як працює ця система.

Зазначимо, що її можна використовувати і в інших цілях, наприклад, для надання інформації, оголошень та проведення шкільних заходів.

Хочемо також додати, що для усіх наших ліцеїв закуплено пожежний інвентар, рукави, вогнегасники та буде здійснено монтаж блискавко захисту.

Звичайно, що ми запланували створення такої ж системи пожежної сигналізації та ряд інших заходів по безпеці в дошкільних навчальних закладах міста. Для цього з міського бюджету виділено 270 тис. грн. – це на виготовлення ПКД та 2,6 млн. грн. – для самого встановлення даної системи.

Нагадаємо, що в усіх закладах загальної середньої освіти нашої громади у 2019 році було реалізовано проєкт «Безпечна і розумна школа» на суму 6 млн. грн., в рамках якого встановлено відеокамери та турнікети і введено ставки охоронців за рахунок міського бюджету.

На завершення хочемо сказати, що ми точно досягнемо успіху, якщо день-у-день будемо рухатися у заданому напрямку і завжди пам’ятатимемо, що ми це робимо для наших дітей – нашого майбутнього.

Щиро дякуємо усім, хто впровадив цей важливий проєкт в життя: підрядникам, управлінню освіти виконавчого комітету Обухівської міської ради, директорам ліцеїв за підтримку та сприяння у створенні безпечних умов для учасників освітнього процесу нашої громади.

Коментарі