Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Обухівської міської ради інформує про зміни, внесені постановою Кабінету Міністрів України від 08.07.2020 № 617 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» в Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, які набрали чинності з 23 липня 2020 року.

По-перше, у зв’язку із тим, що до Міністерства економіки від Міністерства соціальної політики перейшла сфера регулювання трудових відносин, службові посвідчення інспекторів праці та картки обліку даних інспектора праці мають бути переоформлені за формою, встановленою Мінекономіки.

До моменту затвердження Міністерством економіки зазначених форм будуть застосовуватися старі форми службового посвідчення та картки обліку даних інспектора праці, затверджені Мінсоцполітики.

Також Мінекономіки визначить порядок складення та форми акта, висновку. До їх затвердження застосовується Порядок складення та форми акта, висновку, вимоги, затверджені Мінсоцполітики.

По-друге, уточнено, що заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю з питань виявлення неоформлених трудових відносин будуть здійснювати лише інспектори праці Держпраці та її територіальних органів.

По-третє, підкориговано й підстави для здійснення інспекційних відвідувань в частині інформації, яка є підставою для здійснення перевірок.

Так, із підстав для інспекційних відвідувань вилучено інформацію:

1. Держстату та її територіальних органів про наявність заборгованості з виплати заробітної плати;
2. Пенсійного фонду України та його територіальних органів про роботодавців, а саме:
– які нараховують заробітну плату 30 і більше відсоткам працівників менше мінімальної;
– в яких стосовно працівників відсутні нарахування заробітної плати у звітному місяці, що завершився;
– в яких протягом року не проводилася індексація заробітної плати або сума підвищення заробітної плати становить менше суми нарахованої індексації.

У випадку виникнення запитань пропонуємо також звертатися за адресою: вул. Каштанова, 13, корп. 1, каб. № 3, м. Обухів, або за тел. 6-42-05.

Коментарі