Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Через пункт пропуску «Бориспіль» з приховуванням від митного контролю переміщували до Китаю майже 60 кг бурштину

Працівниками митного поста «Аеропорт Бориспіль» та Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС у співпраці з ОКПП «Київ» зафіксована спроба переміщення двома громадянами Китаю одним авіарейсом за межі митної території України значної партії бурштину з приховуванням від митного контролю.

Обидва іноземця, студенти різних українських вищих навчальних закладів, відлітали на батьківщину і для проходження митного контролю обрали спрощену систему – «зелений коридор», чим гарантували, що переміщувані ними через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення з митної території України.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації громадяни Китаю не надавали, до інспекторів митниці з приводу декларування товару не зверталися.

Речовину природного походження коричневого кольору з різними відтінками, що за зовнішнім виглядом має ознаки дорогоцінного каміння органогенного походження (бурштин) було виявлено у семи дорожніх валізах, які належать даним пасажирам.
Бурштин знаходився в картонних фабричних коробках для білизни українського виробництва з написами «Екологічно чиста, не вбирає запахи, не викликає алергічних реакцій, піддається вологій обробці» в мішечках прямокутної форми на застібці-блискавці, які в свою чергу були поміщені по два мішечки з камінням..

Дані коробки з мішечками з речовиною знаходились у трьох валізах в яких окрім речовини природного походження знаходились особисті речі, що утруднювало виявлення вказаного каміння під час митного контролю багажу.

Відповідно до ч. 3 ст. 371 Митного кодексу України товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10 000 Євро, при вивезенні (пересиланні) їх громадянами за межі митної території України підлягають письмовому декларуванню з поданням митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств, та зі сплатою вивізного мита у випадках, встановлених законами України.

Складено протоколи про порушення митних правил за статтею 483 Митного кодексу України. Бурштин вилучено до винесення судом рішення у справах.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі